آشنایی با انواع متدهای قالیشوئی
روشهای مختلفی برای شستشو فرش وجود دارد؛ به صورت کلی میتوان از نظر میزان تعامل انسان، آن را به سه نوع سنتی، نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک تقسیم کرد یا انواع متدهای قالیشوئی را براساس شیوه شستشو به چند دسته با نامهای استفاده از بخارشوی، رطوبت کم، اسفنج یا فوم، بونت یا خشک و اعلاشویی دستهبندی نمود. در آشنایی با انواع متدهای قالیشوئی همراه ما باشید تا جزئیات بیشتری را درباره هر روش بدانید.
انواع متدهای قالیشوئی از نظر میزان تعامل انسان
سادهترین نوع دستهبندی متدهای قالیشوئی براساس میزان نقش انسان در فرایند شستشو فرش به سه روش تقسیم میشود.
قالیشوئی سنتی
همان شیوهای که در گذشته مادربزرگهایمان برای شستن فرش استفاده میکردند. در این متد، ابتدا گردگیری فرش با ضربه زدن به پشت آن انجام میشود سپس فرش را روی زمین پهن کرده و با آب خیس میکنیم. بعد استفاده از فاف و فرچه آغاز میشود. درنهایت نیز با استفاده از آب و پارو، کار شستن فرش به اتمام رسیده و آن را روی بلندی پهن میکنیم تا خشک شود.
قالیشوئی نیمه اتوماتیک
در متد نیمه اتوماتیک، بخشی از فرایند شستشو فرش توسط دستگاه انجام میشود و برخی از فرایند را نیروی انسانی انجام میدهد. معمولا در این روش از فرچه برقی و شلاق زن به عنوان ابزارهای ماشینی در فرایند شستشو استفاده میکنند.
قالیشویی چلسی متخصص شستشوی انواع فرش
کارخانه قالیشویی چلسی کرج عضو رسمی اتحادیه قالیشویان و فرش فروشان کرج، دارای کارخانه ای مجهز با ماشین آلات تمام اتوماتیک آماده ارائه با کیفیت ترین خدمات شستشوی فرش در سراسر کرج.
قالیشوئی تمام اتوماتیک
در این روش تمام فرایند شستشو و خشک کردن فرش توسط دستگاه انجام میشود و نیروی انسانی، فقط کار جابهجایی فرش را به عهده دارد.
انواع متدهای قالیشوئی از نظر روش استفاده
متد به معنای روش و شیوه انجام کار است بنابراین انواع متدهای قالیشوئی یعنی انواع روشهای شستشو فرش که شامل موارد زیر است:
بخارشویی
در این روش از دستگاه بخارشویی برای شستشو فرش استفاده میشود. قطرههای بخار تولید شده توسط دستگاه بخارشو، گردوغبار قرار گرفته بر روی سطح فرش را از بین میبرد و سبب تمیزی فرش میشود.
رطوبت کم
روشی از شستشو است که در آن، مواد شوینده را در آب گرم حل کرده و بر روی سطح فرش اسپری میکنند تا گردوغبار و لکهها از روی فرش حذف شده و فرشها تمیز شوند.
اسفنج یا فوم
در این روش، ابتدا اسفنج یا فوم را به شامپو فرش آغشته کرده و آن را روی فرش میکشند تا آلودگی و گردوغبار سطح فرش از بین برود. مرحله آخر، استفاده از دستمال خشک برای تمیز کردن فرش است.
بونت یا خشک
در این روش از محلولهای شستشو ساخته شده از آب گازدار استفاده میشود. سپس بافر چرخشی را روی فرش میکشند تا شستشوی فرش به صورت کامل انجام شود. مرحله بعد استفاده از پد جذبکننده است تا گردوغبار و آلودگی فرش از بین برود.
اعلاشویی فرش
یکی از روشهای جدید شستشوی فرش، اعلاشویی است. در این روش، شستشوی فرش در دو مرحله انجام میشود. استفاده از مواد شوینده باکیفیت سبب نرم و لطیف شدن فرش میشود؛ بنابراین در این روش، ضمن تمیزی فرش، کیفیت آن حفظ محفوظ میماند.
سخن پایانی
روشهای مختلفی برای شستشوی فرش وجود دارد. ما در این مقاله شما را با انواع متدهای قالیشوئی آشنا کردیم و درباره هر یک از آنها توضیحات مختصری را بیان کردیم. اگر سوالی درباره هر کدام از متدهای شستشو دارید، از ما بپرسید تا کارشناسان ما در زمان کوتاهی به آن پاسخ دهند.
بدون دیدگاه