پاک کردن شمع از روی پارچه مخمل یکی از چالشهای خانهداری است که برخی از ما آن را تجربه کردهایم. این عملیات زمانی موفق محسوب میشود که شمع بهطور کامل از روی پارچه مخمل حذف شود، بدون آنکه به متریال ظریف و حساس مخمل آسیب برسد.
این کار نیاز به مهارت داشته و در برخی خشکشوییها به شکل خدمات تخصصی انجام میشود.
اما اگر مایلید آن را بهشکل حرفهای و در خانه انجام دهید، پیشنهاد میکنیم این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.
چگونه پاک کردن شمع از روی پارچه مخمل را با موفقیت انجام دهیم؟
برای این کار لازم است ابتدا وسایل لازم از قبیل اتو و کاغذ خشک کن یا حوله کاغذی را فراهم کنیم. با توجه به ضخامت و درجه مقاومت مخمل، درجه گرمی اتو نیز فرق میکند. اما اصولا برای این کار به اتوی نسبتا داغی نیاز داریم.
نکته مهم دیگر در پاک کردن شمع از روی پارچه مخمل این است که باید تا حد امکان از سرایت پارافین شمع به سایر قسمتهای مخمل جلوگیری کنیم.
به این منظور ابتدا تا آنجا که ممکن است شمع موجود بر روی پارچه مخمل را جدا کرده و دور میریزیم. اگر لکه تازه و پارافین هنوز مایع بود این کار را با احتیاط بیشتر انجام داده و برای پاک کردن شمع از روی پارچه مخمل تا سرد شدن و انجماد کامل پارافین صبر میکنیم.
قالیشویی چلسی متخصص شستشوی انواع فرش
کارخانه قالیشویی چلسی کرج عضو رسمی اتحادیه قالیشویان و فرش فروشان کرج، دارای کارخانه ای مجهز با ماشین آلات تمام اتوماتیک آماده ارائه با کیفیت ترین خدمات شستشوی فرش در سراسر کرج.
چگونه با کمک کاغذ خشککن یا دستمال لکه شمع را از بین ببریم؟
سپس با قرار دادن کاغذ، حوله یا پارچه خشک کن روی محل لکه شمع در هر دو سطح زیر و روی پارچه مخمل، کار را شروع میکنیم. در صورت نبود متریال خشک کن مناسب، از چند لایه دستمال کاغذی یا کلینکس نیز میتوان برای این منظور استفاده کرد. در این حالت نیاز به تعویض لایههای دستمال بهطور مرتب وجود دارد.
با کشیدن اتوی داغ روی خشک کن، پارافین در حالت ذوب جدب آن شده و از مخمل جدا میشود. تفاوت چندانی در مورد جنس مخمل در این مورد وجود ندارد جز دمای مطلوب اتو که باید به آن دقت داشت.
باید توجه نمود دمای اتو در حدی نباشد که مخمل را بسوزاند. برای انواع مخمل جیر و میکروجیر، این دما قدری ملایمتر و در نمونههای ضخیمتر که مقاومت بیشتری دارند، دمای اتو بیشتر خواهد بود. گاهی نیز از سشوار داغ برای این کار استفاده میشود.
اصولا دمای ۷۳ درجه با اندکی کم و بیش برای این کار مناسب است. از آنجا که در هر مرحله از اتوکشی مقداری از پارافین شمع ذوب و جذب کاغذ میشود، در این مورد نیز لازم است کاغذ مرتبا تعویض شود تا این ماده مجددا جذب مخمل نشود.
به این ترتیب در چند مرحله، کل شمع آغشته به مخمل جدا خواهد شد.
آخرین اقدام برای رفع کامل و پاک کردن شمع از روی پارچه مخمل شستن آن است. هر قدر هم با انجام اتوکاری پارافین را از مخمل جدا کرده باشیم، باز هم یک شستشوی کامل برای اتمام عملیات و رفع اثر شمع بر روی مخمل لازم و موثر است.
در انتها با چک کردن محل سرایت شمع به پارچه مخملی از نبود هرگونه اثر یا لکه آن مطمئن میشویم.
بدون دیدگاه