جاروکشیدن فرش از جمله مواردی است که در همه منازل و هر جا فرشی پهن باشد مطرح است. گرچه این موضوع کاملا ساده و عادی بهنظر میرسد، اما اگر به نکات و ریزهکاری های آن آگاه بشید، بهمراتب آسانتر و اصولیتر انجام میشود.
از انتخاب صحیح نوع جارو و زمان این کار تا رعایت جهت خواب فرش هنگام جاروکشیدن، همه این موارد کمک میکند تا ضمن حفظ دوام و کارایی قالی، آن را پاکیزه هم نگه داریم.
در این مطلب به موارد زیر خواهیم پرداخت:
- آیا جاروکشیدن فرش اصول و قواعدی دارد؟
- چه مقدار جاروکشی برای هر فرش لازم است؟
- چه کنیم تا جارو کردن باعث خرابی فرش نشود؟
در مطالعه این متن با ما همراه شوید.
جاروکشیدن فرش و فواید آن!
وقتی صحبت از پاکیزگی و نظافت فرش به میان میآید، یکی از اولین موضوعاتی که در ذهن همه ما تداعی میشود، جارو کشیدن آن است. صرفنظر از تکههای بزرگ و مواردی که ممکن است راه حذف آنها از فرش متفاوت باشد، در سایر موارد جارو اصلیترین وسیله حفظ تمیزی فرش است.
اگر از آسیبی که گرد و غبار به الیاف و تار و پود فرش وارد میکند با خبر باشیم، بدون شک در پاکیزه نمودن فرش بهطور مرتب کوتاهی نخواهیم کرد.
اما این تنها فایده جارو کشی فرشها نیست. با انجام این کار محیط زندگی ما و محلی که ساعات طولانی را روی آن سپری میکنیم از مواد زائدی که میتوانند بستر ویروس و باکتری باشند هم مصون میشود. همه اینها به شرط آن است که اصول این کار رعایت شود.
قالیشویی چلسی متخصص شستشوی انواع فرش
کارخانه قالیشویی چلسی کرج عضو رسمی اتحادیه قالیشویان و فرش فروشان کرج، دارای کارخانه ای مجهز با ماشین آلات تمام اتوماتیک آماده ارائه با کیفیت ترین خدمات شستشوی فرش در سراسر کرج.
اصول جارو کشیدن مفید فرش کدامند؟
تعداد دفعات: اینکه چند بار در هفته فرشهای منزل خود را جارو میکنید، به عوامل زیادی بستگی دارد و نمیتوان عدد مشخصی برای این کار تعیین کرد. اما در هر حال باید مراقب بود که بیش از دفعات مورد نیاز انجام نشود. زیرا باعث استهلاک فرش شده و از طول عمر آن بهشدت کم میکند این مورد بهویژه برای فرشهای دستبافت و گران قیمت بیشتر هم مطرح است.
این دفعات بسته به میزان گرد و غبار محیطی که در آن زندگی میکنید و رفت و آمدهایی که در آن جریان دارد بستگی دارد.
خواب فرش: اگر فرش خود را در جهت خواب الیاف آن جارو کنید، کمتر صدمه دیده و بهتر هم پاکیزه میشود. ضمن اینکه با این روش جاروکشیدن فرش طول عمر آن هم بیشتر میشود. تعیین راه پرزهای فرش با چند بار دست کشیدن روی فرش بسیار آسان است. کافی است راه خواب کرکها بر خلاف حرکت دست شما نباشد.
نوع جارو: بدون شک سالم و پاکیزه ماندن فرش با نوع جارویی که از آن استفاده میکنیم ارتباط مستقیم دارد. استفاده از جاروی سنتی چندان تاثیر خوبی روی فرش ندارد و اغلب باعث فرسودگی و تریب بافت آن میشود. در مورد جاروبرقی هم بهتر است از سره گردان آن برای این کار استفاده نشود. بهویژه در مدلهای دستبافت که ممکن است این بخش باعث شل یا باز شدن گرهها شده و به فرش آسیب جدی وارد کند.
سخن آخر
اگر جاروکشیدن فرش را به روش صحیح و دفعات لازم، نه کمتر و نه بیشتر انجام دهید بهتر است به میزان گرد و غبار محیط توجه داشته باشید. ضمن اینکه از جاروی مناسب برای این کار استفاده نموده و جارو را به خواب فرش و بدون استفاده زیاد از سره گردان آن استفاده نمایید.
بهتر است کاربرد جاروی سنتی یا طبیعی را برای فرشهای گران قیمت کنار گذاشته و با جارو برقی نیز به ملایمت این کار را انجام دهید.
در کنار همه این موارد توجه به نوع فرش و میزان گرد و غبار محیط نیز بسیار موثر است. زیرا باقی ماندن گرد و غبار بر روی فرش، به فرو رفتن آن لابلای تار و پود منجر شده و در نهایت فرش را پوسیده خواهد کرد.
پس کار جاروکشیدن فرش را با جاروی مناسب، به دفعات لازم و به راه پرزهای فرش ان جام دهید تا دوام آن بیشتر شود.
بدون دیدگاه