اصول طراحی فرش سنتی - قالیشویی چهلسی

اصول طراحی فرش سنتی


اصول طراحی فرش سنتی

وقتی صحبت از فرش ایرانی می‌شود، مجموعه‌ای از رنگ‌ها و طرح‌های خاص پیش روی مخاطب قرار می‌گیرد. مجموعه ای از هنر و فرهنگ یک سرزمین، که تلاشی است از گروهی هنرمند در تمامی بخش‌ها برای به تصویر کشیدن این میراث ارزشمند. طراحی نقشه فرش سنتی باید با دقت و با دانش کامل انجام شود تا نتیجه کار یک اثر ارزشمند باشد. طراحی نقشه فرش سنتی اصول و مراحل خود را دارد که باید با توجه به نوع فرش به آن‌ها توجه کرد.

مراحل طراحی نقشه فرش سنتی

برای رسم نقشه فرش سنتی مراحل زیر را باید طی کرد:

طراحی نقشه در ذهن طراح

طراح ابتدا یک طرح کلی را در ذهن خود به تصویر می‌کشد. سپس طرح را به صورت کلی و بدون جزییات روی یک کاغذ پیاده می‌کند تا به مرور جزییات را به آن اضافه کند.

قالیشویی چلسی متخصص شستشوی انواع فرش

کارخانه قالیشویی چلسی کرج عضو رسمی اتحادیه قالیشویان و فرش فروشان کرج، دارای کارخانه ای مجهز با ماشین آلات تمام اتوماتیک آماده ارائه با کیفیت ترین خدمات شستشوی فرش در سراسر کرج.

کشیدن نقشه روی کاغذ

برای کشیدن نقشه از کاغذهای مخصوص نقشه کشی استفاده می‌کنند. این کاغذها فرم شطرنجی دارند. خطوط نقشه به دقت روی قسمت‌های مختلف کاغذ رسم می‌کند. نقشه‌ فرش را به صورت ۲/۱، ۴/۱ یا به صورت تصویر کلی رسم می‌کنند. هر کدام از این نقشه‌ها فرم خاصی دارند که بافنده با نگاه به آن ها می‌تواند جای هر گره را پیدا کرده و نقشه را ببافد.

رنگ آمیزی

بعد از رسم خطوط، نوبت به رنگ آمیزی نقشه می‌رسد. رنگ‌‌‌ ها با توجه به نوع نقشه انتخاب می‌شوند. تیرگی و روشنی رنگ‌ها در نتیجه کار تاثیر زیادی دارد. به همین دلیل باید گفت بخش رنگ‌آمیزی یکی از مهمترین قسمت‌های کشیدن نقشه فرش است. یک نکته مهم در مورد رنگ‌آمیزی نقشه، انتخاب رنگ درست است.

این رنگ ها در نقشه نشان دهنده فرهنگ و نشانه های این سرزمین است. به همین دلیل توجه به این نکته در باورپذیری نقشه فرش نقش مهمی دارد. کسی که نقشه فرش را رسم می‌ کند باید با فلسفه رنگ ها و دلایل وجودی آن ها کاملا آشنا باشد تا بتواند رنگ‌های درستی را برای نقشه انتخاب کند. برای رنگ‌آمیزی نقشه ابتدا گل‌های اصلی را رنگ کرده و سپس به سراغ قسمت‌های دیگر آن می‌روند.

اصول طراحی فرش سنتی - قالیشویی چهلسی

نقطه‌گذاری

بعد از اتمام رنگ آمیزی مرحله نقطه گذاری را داریم. در این مرحله روی قسمت‌های مختلف نقشه، نقاطی را قرار می‌دهند تا با توجه به آن، بافنده نقشه را بخواند.

انواع نقشه از نظر نقطه گذاری

نقشه‌ها با توجه به بودن یا نبودن نقطه چین دو دسته هستند. در بعضی از نقشه‌ها اثری از نقطه‌گذاری نیست. این نقشه‌ها معمولا دارای قرینه نیستند. نقشه‌های این فرش‌ها طرح‌های تکراری دارند که با نقطه گذاری نشان داده نمی‌شود.

اما در نقشه‌هایی که نقطه گذاری دارند،‌ معمولا طرح‌های قرینه داریم و با این نقطه گذاری‌های بافنده می‌تواند حدود خطوط را بهتر متوجه شود.در بعضی نقشه‌ها هم هر دو حالت را داریم. یعنی بعضی قسمت‌ها با نقطه گذاری و بعضی دیگر بدون نقطه گذاری مشخص شده‌اند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *