رفوگری هنری است که بعد از هنر قالیبافی به وجود آمده و محرک ایجاد آن احتیاج بوده است. زیرا فرش امکان دارد در معرض فساد قرار بگیرد و به مرور زمان آسیب ببیند. بنابراین تا زمانی که در سالن و خانه ها فرش وجود دارد، هنر رفوگری نیز باقی خواهد ماند. در حقیقت می توان گفت که هنر رفوگری مکمل هنر فرشبافی است.

آسیب دیدگی های فرش به سه دسته زیر تقسیم می شوند:

آسیب دیدگی کم: شامل ترمیم در رفتگی شیرازه، ترمیم پارگی (از بین رفتن ریشه ها) و رفع لکه های سطحی

این نوع آسیب دیدگی لزوما به متن و نقشه فرش ربطی نداشته و گاهی اوقات از ریشه های آماده برای رفوگری فرش استفاده می شود. در موردی که ریشه ها به صورت تک به تک یا در فواصل مختلف از بین رفته باشد، می توان با وارد کردن نخ های مشابه چله در گلیم و در لبه فرش، چله ها را کامل کرد. برای ترمیم شیرازه نیز بهتر است نقاط آسیب دیده در کنار فرش، کاملا خالی شده و سپس با نخ همرنگ و با همان ضخامت شیرازه ها تکمیل شود. در مورد رفع لکه های کوچک و سطحی، مقدار کمی پرداخت (قیچی) می تواند نتیجه خوبی بدهد البته چنانچه تفاوت زیادی در ارتفاع پرز ها ایجاد نکند. در رابطه با از بین بردن لکه ها، استفاده از مواد رنگبر توصیه نمی شود؛ زیرا باعث کم رنگ شدن تمام رنگ زیر لکه می شود.

قالیشویی چلسی متخصص شستشوی انواع فرش

کارخانه قالیشویی چلسی کرج عضو رسمی اتحادیه قالیشویان و فرش فروشان کرج، دارای کارخانه ای مجهز با ماشین آلات تمام اتوماتیک آماده ارائه با کیفیت ترین خدمات شستشوی فرش در سراسر کرج.

آسیب دیدگی متوسط: ساییدگی ها، گارگی های کوچک و بیدزدگی

در این آسیب دیدگی، معمولا چله فرش سالم مانده و قابل استفاده است.

آسیب دیدگی زیاد: سوختگی قسمتی از فرش، پوسیدگی در اثر حمل فرش، وارد آمدن وسایل نوک تیز، ضربات سنگین یا رطوبت زیاد که در این نوع آسیب دیدگی معمولا گره ها همراه با چله فرش از بین رفته و نیاز به ترمیم اساسی دارد.

برای انجام رفوگری در موارد فوق لازم است که:

  • ابتدا فرش کاملا غبارگیری شود.
  • فرش را روی زمین صافی گسترده و سوراخ ها بازدید شود.
  • اگر سوراخ در اثر مواد شیمیایی مانند مواد اسیدی یا قلیایی ایجاد شده، ابتدا فرش شسته شود.
  • اگر فرش دارای سوراخ های متعددی باشد و فاصله این سوراخ ها از هم کم باشد (یعنی نسبت سطح سوراخ ها به نسبت سطح باقیمانده بیشتر باشد)، باید نخ ها و بخش های سالم بین سوراخ ها را بریده و سوراخ بزرگی ایجاد کرد.
۱۲۱۱

چند نکته مهم در مورد رفوگری فرش

برای فرش های پوسیده که چله آن ها مقاومت لازم را ندارند به ویژه در مورد فرش های قدیمی و با ارزش، حتا الامکان نباید تار ها را پاره کرد یا خامه های آن را بیرون آورد. بلکه به روشی خاص، چله ها را از درون سوزن کشی و محکم کرد.

فرش هایی که از قسمت جلو بید خورده یا پرز آن ها از بین رفته، از روی فرش و فرش هایی که از قسمت پشت بید خورده، از پشت ترمیم می شود.

قالیشویی چلسی مفتخر است که با کادری مجرب و متخصص، تمامی مراحل رفوگری فرش های شما را با هر درجه ای از آسیب دیدگی، در شهر کرج، با بالاترین کیفیت انجام دهد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *